FortenrouteFort Waver, een van de forten in de route, was tijdens een verkenningstochtje even open om even een foto te maken!

Links:
Korte beschrijving van de fortenroute en stelling van Amsterdam:
http://www.noord-holland-tourist.nl/nl/stelling.htm

Zeer uitgebreide site over de historie van de Stelling Van Amsterdam en andere historische verdedigingswerken:
http://www.stelling-amsterdam.org/index.htm

Op 6 Juli 2003 wordt de fortenroute weer verreden. Lees het verslag van 2001, of bekijk de video (ca 69 MB)
De fortenroute wordt georganiseerd door ALF, de amsterdamse ligfietsclub.klik hier voor een grotere versie (met dank aan Bert Gazendam)


Vertrek 9:00 voor het Centraal Station in Amsterdam. De route loopt daarna naar Muiden, Weesp (NS), Nigtevecht, Abcoude (NS), Uithoorn, Aalsmeer, Rijsenhout, Hoofddorp (NS), Haarlem, Pontje bij Buitenhuizen (over het noordzeekanaal), Beverwijk, Purmerend, Edam, Volendam, Monickendam, en dan Amsterdam.
De fortenroute is geheel bewegwijzerd met zijn eigen zeskantige bordjes.

De tocht is 190 kilometer. De verwachting is daar de hele dag de tijd voor te nemen.

De bedoeling is wel een beetje door te rijden, kruissnelheid liefst rond de 25 km/h te houden. Mocht het later wat afzwakken, dan geld uiteraard samen uit samen thuis. Mocht je het echt niet meer zien zitten, dan kun je bij het dichtsbijzijnde NS station afhaken, of ca 20 km naar Amsterdam of Zaandam fietsen. Maar het is natuurlijk beter om de 190 kilometer trots uit te rijden!

Als je mee wilt rijden, kun je mij mailen op markjan@xs4all.nl. Ook als je halverwege wilt opstappen, bijvoorbeeld Weesp of Abcoude, omdat je van ver moet komen, kan daarmee rekening worden gehouden. In dat geval is het handig als je over een mobiele telefoon beschikt.

Aanhaaktijden:

9:00Verzamelen op plein voor Amsterdam CS
9:10Vertrek
10:10Aanhaakpunt Weesp, brug oostkant fort weesp
11:15Aanhaakpunt Stokkelaarsbrug, Ronde Hoep (onder ouderkerk a/d amstel)
tevens eerste eetpauze

Mark-Jan Bastian